Неоперативен лифтинг с Radiesse®

Radiesse® е филър (пълнител), който оформя контура на лицето и повдига зоните, в които се инжектира. Radiesse® може да бъде алтернатива на оперативния лифтинг при леко до умерено отпускане на средната част на лицето.

В процеса на стареене намалява съдържанието не само на хиалуронова киселина, но и на колаген. Radiesse® стимулира производството на собствен колаген.

Какво е Radiesse®?

Radiesse® е дермален филър от микросфери на калциев хидроксиапатит (CaHA), вещество, което се съдържа естествено в нашия организъм. За да се постигне незабавен ефект, веществото е вложено в специален стерилен гел. Калциевите микросфери стимулират кожата и тя започва да произвежда собствен колаген. Веднага след инжектиране се възстановява лицевият обем, оформя се контурът на лицето, бръчките се заглаждат, кожата се подмладява, осъществява се лифтинг ефект. Новосъздадената колагенова мрежа е в основата на продължителния ефект след процедурата с Radiesse®.

Radiesse® е 100% биоразградим продукт. Неговите съставни вещества се разграждат напълно с течение на времето и се изхвърлят по естествен начин от организма.

Тестван и сертифициран ли е Radiesse®?

Radiesse® има сертификат CE - стандарт на ЕС за безопасност на продукта, и е одобрен от FDA (регулаторна организация на САЩ за храни и лекарства).

Безопасен ли е Radiesse®?

Radiesse® е подлаган на многобройни клинични изпитания и е с доказана ефективност и безопасност. Продуктът е напълно биосъвместим, тъй като основната му съставка естествено се съдържа в човешкия организъм. Затова при поставяне на Radiesse® няма риск от алергични реакции.

Как протича процедурата с Radiesse®?

Продуктът се инжектира с много тънка игла в зоната на загуба на обема или под бръчките. Ефектът е видим веднага след терапията. Подобрението зависи от дълбочината на бръчките или големината на зоната с дефицит на обем. За да е комфортна процедурата, вашият лекар може да постави лека упойка. Възможно е да се появи леко кървене в зоната на инжектиране, но то ще спре веднага след третирането. След терапията може да се появят леки синини, подуване или да настъпи промяна на цвета на кожата в зоната на третиране. Тези оплаквания изчезват след няколко дни.

Има ли ограничения след процедура с Radiesse®?

Най-малко 1 час след терапията не трябва да се слага грим. В продължение на 2 седмици след инжектиране на Radiesse® трябва да се избягва сауна или парна баня. След терапията е добре пациентът да се въздържа от излагането на слънце или ултравиолетова светлина, студ. Трябва да се избягва натиск от всякакъв вид в третираната зона.

Колко дълъг е ефектът на Radiesse®?

След първото инжектиране ефектът е видим повече от 1 година. При всяко следващо поставяне резултатът става по-дълготраен и може да се задържи до 3 години.

Какво може да се коригира с Radiesse®?

  • възстановяване на загубения обем в средната и долната част на лицето,
  • повдигане на вежди,
  • увеличаване обема на скулите,
  • попълване на хлътнали слепоочия,
  • попълване на назолабиалните бръчки,
  • корекция на брадичката,
  • възстановяване контура на долната челюст,
  • стягане на кожата на шията и деколтето,
  • подмладяване на ръцете.

Всеки ли може да използва Radiesse®?

Продуктът не се препоръчва да се поставя на лица под 18 години, на бременни и кърмачки. Терапията с Radiesse® трябва да се избягва при инфектирана или възпалена кожа. Трябва да информирате лекаря си, ако страдате от сърдечно-съдови заболявания, нарушение в кръвосъсирването, автоимунни заболяване, диабет, ревматизъм, за да се прецени дали поставянето е подходящо за вас. Трябва да информирате лекаря си, ако приемате лекарства, дори и без рецепта. Приемът на антикоагуланти и болкоуспокояващи, включително и аспирин и някои витаминни добавки, могат да доведат до нежелани синини.