BIODERMA събра дерматолози от Балканите на тема “Дерматоскопия”

на .

Над 300 дерматолози от България, Сърбия и Македония взеха участие в научната конференция Дерматологични срещи с BIODERMA, която се организира за четвърти път в София. Това е едно от най-мащабните научни събития в региона и тази година се проведе в модерното технологично пространство на Sofia Event Center.

Специална тема на научния форум беше Дерматоскопия – II част, като се навлезе в по-голяма дълбочина в тематиката след големия интерес към първата част на темата от миналата година.

проф. Джузепе АрдженцианоГост-лекторите бяха от световна величина в областта на дерматоскопията – проф. Джузепе Ардженциано от Катедрата по дерматология на Университета в Неапол и Президент на Междунароното общество по дерматоскопия, проф. Емилиос Лалас от Катедрата по дерматология на Университета Аристотел в Солун и проф. Харолд Китлер от Медицинския университет във Виена.

Пленарната сесия бе посветена на две основни теми – дерматоскопия в различните възрастови групи – деца, младежи и възрастни, както и дерматоскопия на специфични зони от тялото.

Д-р Магдалина Гюрова (в средата) на BIODERMA 2018Беше организиран интерактивен и полезен уъркшоп, по време на който участниците трябваше да диагностицират 20 различни патологии на база на дерматоскопски снимки.

Сред участниците в конференцията бе и пловдивският дерматолог и управител на Клиниката по дерматология, лазерна и естетична медицина DERMAPLUS д-р Магдалина Гюрова. (на втората снимка в средата)