Приложението на MD Кодовете – нов подход в лицевата естетика

на .

Съчетаването на MD Codes™ с нуждите, желанията, чувствата на пациента и знанията на професионалистите очертават съвършено нов подход в лицевата естетика. Това беше темата на международния медицински форум MD CODES TOUR 2018, който се проведе в гръцката столица Атина. Сред участниците бе и дерматологът д-р Магдалина Гюрова.

„Пациентите може да знаят какво искат, но само експертите по естетична медицина  знаят как да постигнат това“, посочва създателят на революционната технология MD Codes™ Маурицио Де Майо, бразилски пластичен хирург. MeDical Codes™  са медицински кодове за точков лифтинг. Казано с други думи, MD Codes™  са поредица от практически стратегии и  прецизни точки за инжектиране на хиалуронови филъри във всяка анатомична област на лицето.

Ключът към цялостното подмладяване и възстановяване на лицето е в ръцете както на квалифицираните специалисти по естетична дерматология, така и на пациентите. Преди да започне реконструкцията на лицето, експертът трябва да приложи 4-степенна скала на оценяване. Най-напред е необходимо да се направи клинична оценка на това, от което се нуждае пациентът. Трябва да се разбере също и какви са неговите желания. Важно е и какво  чувства пациентът, как корекцията ще подобри емоционалното и психическото му състояние. Едва тогава се създава  индивидуален план за подмладяване, като не е задължително да се използват всички MD Codes™ , а само тези, които по преценка на специалиста, ще дадат най-добър ефект при моделиране на лицето. Точно затова д-р Маурицио Де Майо е категоричен, че днес повече от всякога естетичната медицина е и наука, и изкуство.

„MD Кодовете позволяват максимално съобразяване с индивидуалните особености на пациента“ , отбелязва д-р Гюрова. Тя подчертава, че друго предимство на авангардната технология е възможността за цялостно подмладяване на лицето, а не само на определена зона. Освен това техниката позволява инжектиране на малки количества хиалурон в повече точки, което води до бързо възстановяване на пациентите.

MD Codes™ са разработени за семейството на Vycross  технологията на Juvederm  на Allergan. Това са филърите с хиалуронова киселина Juvéderm® VOLUMA, Juvéderm® VOLIFT, Juvéderm® VOLBELLA.