Radiesse® връща младежкия V-облик на лицето

на .

Младото лице е симетрично и има V-образна форма. Кожата е стегната, контурите – ясни. С напредването на годините тези пропорции се променят - намалява обемът на скулите и устните, бузите хлътват, брадичката и линията на челюстта провисват.

Кожата губи еластичността и влагата си, появяват се бръчки, торбичките под очите придават уморен и нездрав вид. Лицето в долната си част се разширява и отпуска.Симетрично лице с V-образна форма

Процесът е естествен и е свързан с анатомичните и клетъчни изменения, съпътстващи процеса на стареене. Като цяло тези промени се дължат на загубата на подкожна мастна тъкан, на намаленото производство на

колаген, еластин и хиалуронова киселина.

Това е и основата, върху която стъпва съвременната естетична медицина в разработката на нови и ефективни неоперативни технологии за подмладяване.

„Най-важният момент в естетическата корекция е правилната оценка за състоянието на структурата на лицето и настъпилата деформация. Добрият специалист трябва да познава мускулите, участващи както в образуването на мимическите бръчки, така и

в оформянето на лицевия контур.

Подборът на подходящите продукти, дозирането, техниката и мястото на поставяне също са в ръцете само на опитни дерматолози“, подчертава д-р Магдалина Гюрова, управител на Клиниката по дерматология, лазерна и естетична медицина DERMAPLUS. Затова д-р Гюрова е категорична, че участието й в международните конгреси и форуми по Естетична медицина е изключително полезно. Точно там се очертават най-новите тенденции, представят се модерни технологии, авангардни техники и продукти за подмладяване на лицето и тялото.

Radiesse® e дермален филър,

който възстановява нарушените пропорции и е отлична възможност за връщане на младежкия облик на лицето и за заличаване на бръчките, посочва д-р Гюрова.

Radiesse® се състои от микросфери на калциев хидроксиапатит (CaHA), вещество, което се съдържа естествено в нашия организъм. Калциевите микросфери стимулират кожата и тя започва да произвежда собствен колаген. Веднага след инжектиране се възстановява лицевият обем, оформя се контурът на лицето, бръчките се заглаждат, кожата се подмладява, осъществява се лифтинг ефект.

Новосъздадената колагенова мрежа

е в основата на продължителния ефект след процедурата с Radiesse®. Продуктът е биоразградим, тъй като съставните му вещества се разграждат напълно с течение на времето и се изхвърлят по естествен начин от организма.

Radiesse® е подходящ за подмладяване на средната и долната част на лицето, за повдигане на скулите, повдигане на брадичката и линията на челюстта, казва д-р Гюрова. Тя допълва, че продуктът има много добри резултати при заличаване на назолабиалните бръчки, при попълване на обема на хлътналите бузи, както и при подмладяване на дланите на ръцете.