МД кодове - новата формула за младост на лицето

на .

Точковият лифтинг е нова формула за дълготрайно подмладяване на лицето. Уникалната технология, известна още като MD Codes™, е разработена от бразилския пластичен хирург д-р Маурицио де Майо.

Точковият лифтинг е

неоперативна техника за подмладяване и възвръщане на контурите на лицето.

MD Codes™ е подход за възстановяване обема на лицето в прецизно подбрани точки, което позволява максимален лифтинг ефект с използване на малко количество хиалуронова киселина“, обяснява д-р Магдалина Гюрова, управител на Клиниката по дерматология, лазерна и естетична медицина ”DERMAPLUS”. Стратегическите точки, в които се инжектира филъра, са за повдигане на веждите, оформяне на скулите, изглаждане на назолабиалните бръчки и набраздяванията около устните, възстановяване на контура на долната част на лицето и оформяне овала на лицето.MD Codes

MD Codes™ са разработени за продуктите с Vycross технологията на Juvederm.

„Работим с филърите с хиалуронова киселина от ново поколение Juvederm VOLUMA, Juvederm VOLIFT, Juvederm VOLBELLA на Allergan. Всеки един от тях има специфична характеристика и е предназначен за инжектиране в конкретна зона“, обръща внимание д-р Гюрова, която има сертифицирани курсове по приложение на филъри и множество участия в международни форуми и обучения по естетична медицина.

Какви са предимствата на точковия лифтинг?

На първо място, новата технология дава възможност за цялостно подмладяване на лицето, а не само на определена зона. MD Codes™ обезпечават пълно възстановяване на младежкия вид на лицето и връщане на V- образния му облик. Разбира се, за да получим този ефект е необходимо използване на достатъчно количество хиалуронова киселина, прецизно инжектирана на правилното място.

Второ предимство е, че MD Codes™ позволяват максимално съобразяване с индивидуалните особености на пациента. Създава се индивидуален план за подмладяване, като не е задължително да се използват всички MD Codes™, а само тези, които по преценка на специалиста ще дадат максимален ефект при моделиране на лицето.

На трето място, техниката позволява инжектиране на малки количества хиалуронова киселина в повече точки, което дава възможност за по-бързо възстановяване на пациента.

Процедурата не е болезнена, а веднага след нея пациентът може да се заеме с обичайните си занимания.