Есента - супер сезон за премахване на спукани капиляри и вени

на .

Есента е най-подходящият сезон за заличаване на спукани капиляри и малки вени. Свързано е с умереното понижаване на температурите и намаляване на интензивността на слънчевите лъчи, което влияе благотворно на възстановителния процес след терапията на съдовете.

Капилярите са най-малките кръвоносни съдове и са периферията на артериалната система. Често се проявяват като синкаво-червена мрежа, концентрирана около глезените, бедрата, прасците и са Заличаване на спукани капиляри и малки вени

неприятен естетичен

дефект. Особено, когато са разположени в областта на лицето. В повечето случаи не са здравословен проблем, но не трябва да бъдат пренебрегвани. Специалистите наричат тези капилярни мрежи още съдови звезди и посочват множество причини за появата им. Сред тях: наследственост, хормонален дисбаланс, алкохолна или медикаментозна злоупотреба, резки температурни амплитуди.

Лазерната терапия е най-доброто решение

за ефективно, безболезнено и безопасно премахване на спукани капиляри и малки вени, подчертава д-р Магдалина Гюрова, управител на Клиниката по дерматология, лазерна и естетична медицина DERMAPLUS.

„Работим с Nd:YAG лазер, който използва 2 метода: избирателна фототермолиза и хомогенна фототермолиза. Избирателната фототермолиза се прилага за повърхностни червени съдове, а хомогенната е идеално средство за по-големи и по-дълбоко разположени вени“, обяснява д-р Гюрова, която е член на Международната академия по козметична дерматология (IACD) и има сертифицирани курсове по лазерна терапия, дерматохирургия, приложение на филърите и дерматоонкология.Заличаване на спукани капиляри и малки вени

Броят на процедурите зависи от вида на съдовите увреждания, размерите и дълбочината им, както и от типа на кожата. „Лицевите вени са склонни да се развиват повторно във времето. Затова с пациента се подготвя индивидуален план за поддръжка на кожата“, обръща внимание топ дерматоложката.